Mentorgárda

Kontakt

Honlap: mentor.vpk.bme.hu

Bemutatkozó

A Mentorgárda 2005-ben alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy segítse az elsősök beilleszkedését. Az egyetemre kerüléssel a gólyákra életüknek egy teljesen új szakasza vár, és nem mindig egyszerű az átállás. Ennek megkönnyítése érdekében a Mentorgárda különböző csapatépítő programokat, szakmai kirándulásokat, zh felkészítőket szervez az első félévben.

Az osztályfőnöki rendszer keretein belül a gólyák első félévük során tankörökben vesznek részt az óráikon. Ez átmenetet biztosít a középiskolai rendszer és az egyetem között. Minden tankörhöz tartozik két-három mentor és egy osztályfőnök, akik rengeteg szakmai és közösségépítő programot szerveznek. Bármikor fordulhattok mentoraitokhoz kérdésekkel, legyen szó az általunk szervezett programok időpontjáról, zh-val, vizsgával kapcsolatban vagy egyéb ügyes-bajos dolgaitokról. A rendszer előnye, hogy az első félév során jól megismerhetitek tankörtársaitokat, barátságok kötődnek, valamint egymáshoz is tudtok segítségért fordulni.

A gólyatábor után épphogy beköltöztök a kollégiumba/albérletbe, mi már rengeteg jobbnál jobb programmal várunk Titeket a regisztrációs héten. Ezeken a rendezvényeken megismerhetitek egymást, mentoraitokat, felsőbb éveseket, valamint megmutatjuk Nektek az egyetem épületének labirintusos rendszerét, a környék nevezetes helyeit, és a városban is teszünk egy kisebb túrát. A félév során még több, az egész évfolyamot érintő programmal készülünk, ilyen lesz például a Gólyafoci, kirándulás a Normafára, és a Gólyabál.

Reméljük, minél több programon találkozunk Veletek!

TÁMOGATÓINK

Hamarosan...