ÉMK Hallgatói Képviselet

Kontakt

Honlap: emkhk.bme.hu
Kollégiumi helyiség: "A" épület földszint, beléptetőkapuk mellett
Nyitvatartás: ld. a honlapon

Bemutatkozó

Az ÉMK Hallgatói Képviselet (ÉMKHK) az Építőmérnöki Kar hallgatóinak érdekképviselete. Feladatunk hallgatói jogaitok érvényesítése, a nektek járó juttatások felosztása, a kari és kollégiumi közösségi élet lehetőségeinek megteremtése és segítése, valamint segítségnyújtás a szabályzatokkal, ügymenetekkel kapcsolatosan.

A jelenlegi HK 13 főből áll és két külső bizottság segíti munkánkat: a Gazdasági Bizottság és a Rendezvényszervező Bizottság. Az ÉMKHK tagjai olyan építőmérnök-hallgatók, akiket a kar hallgatói választanak az évente megrendezett Tisztújítások során.

Pár mondatban összegyűjtöttük nektek, melyek a leggyakoribb ügyek, melyekkel hozzánk szoktatok fordulni segítségért.

Tanulmányi ügyek

Az Oktatási Bizottság foglalkozik az oktatási kérdésekkel és az oktatókkal való kapcsolattartással. Ha gondod akad a szabályzatok értelmezésével kapcsolatban vagy problémák merülnek fel a zárthelyik javításával, pótlásával, esetleg a követelményekkel, bátran fordulj a tanszéki felelősökhöz. Karunk minden tanszékéhez tartozik egy összekötő, akinek feladata, hogy kapcsolatot tartson a tanszékkel és megoldja a felmerülő problémákat. Elérhetőségüket megtaláljátok az ÉMKHK honlapján az Oktatás fül alatt.

Kollégiumi ügyek

A Kollégiumi Bizottság feladata a kapcsolattartás az öntevékeny körökkel, a kollégiumi férőhelyek kiosztása, és az egyéb kollégiummal kapcsolatos feladatok ellátása. Hozzájuk fordulhatsz, ha segítségre van szükséged a felvételi szabályzat vagy a házirend értelmezésében.

Tanulmányi ösztöndíjjal kapcsolatos ügyek

Amennyiben jó tanulmányi eredményt érsz el az Egyetemen, jutalmul tanulmányi ösztöndíjban részesülhetsz. A Juttatási és térítési felelős feladata, hogy az egyetemi alapelvek alapján meghatározza a tanulmányi ösztöndíj pontos összegét.

Szociális támogatással kapcsolatos ügyek

A szociális helyzetük alapján rászorulók rendszeres szociális ösztöndíjban részesülhetnek az Egyetemen. Ezenkívül a szociális juttatások körébe tartozik az alaptámogatás, melyet az első félévetekben kaphattok meg, megkönnyítve az iskolakezdést, illetve a rendkívüli szociális ösztöndíj, melyet váratlan, anyagi helyzetetek romlását okozó esemény bekövetkezése esetén igényelhettek. A szociális ügyekkel kapcsolatos kérdésekben az ÉMKHK szociális felelőse van segítségedre.

Pályázatokkal kapcsolatos ügyek

A Pályázati felelős feladata a pályázati kiírások elkészítése, valamint a beérkező pályázatok elbírálása egy eseti bizottság segítségével. Az Egyetemen számos pályázati lehetőséggel találkozhatsz melyek nem csak a szakmai és tudományos, hanem akár a sport és a közéleti tevékenységet is díjazzák.

Kérdéseiddel bátran fordulj hozzánk elérhetőségeinken vagy személyesen a Hallgatói Irodában, melyet a Vásárhelyi Pál Kollégium 'A' épületének földszintjén találsz.

Az ÉMKHK legfrissebb híreiről a honlapunkon és Facebook-oldalunkon tájékozódhatsz, ahol sok hasznos információt és tagok elérhetőségeit is megtalálod!

Iroda: Vásárhelyi Pál Kollégium (VPK), A épület, földszint

Email: kht@vpk.bme.hu

ÉMK Hallgatói Képviselet

TÁMOGATÓINK

Hamarosan...